HOME    SZÁLLÍTÁS    ÁRAK    KAPCSOLAT    BLOGOK    FONTOS INFORMÁCIÓK

  +3630/617-6690
IMUNECAPS
microalgae imune mix
Nagy dózisú sejttáplálást hajtanak végre a több mint 4000 hatóanyagnak és a 95%-os felszívódásnak köszönhetően
Ezután sejtszintű méregtelenítést végeznek, melyek erősségét mutatja, hogy még a nehézfémeket is képesek kivezetni a szervezetből
Végül a bennük lévő természetes asztaxantin aktív védelmet nyújt az egészséges sejtek számára.
9.000 ++
elégedett vásárló és kimagasló reorder statisztika
+ ASTAXANTHIN
A legfontosabb információk a daganatos betegségekkel kapcsolatban


Bevezető:

Ma Európában az 1. számú mortalitási okok között szerepelnek az életmóddal összefüggő kórképek, mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések, a II. típusú diabetes mellitus, a depresszió, valamint ezek a tényezők okozzák a daganatos halálozások 30%-át is.Definíció:

A rákbetegségek közös jellemzője a szabályozatlan sejtszaporulat. Egy kontrollálatlan növekedés, melyet DNS-hibák, genetikai mutációk okoznak. Általában több ilyen mutációra van szükség a daganat kialakulásához. Rettentő nehéz kindulási pontot meghatározni, mert ezeket a hibákat okozhatják kemikáliák, fizikai hatások és az öröklődés mellett spontán is megjelenthetnek. Lényegében genetikus és környezeti tényezők együttesen vezethetnek eltorzult növekedési szabályozáshoz.Szabad gyökök:

A szervezetünket érő káros hatások miatt, naponta sok ezer szabadgyök jön létre a testben, amelyek ellenőrizhetetlen oxidációval károsítják szervezetünk egészséges sejtjeit. Az oxidáció a sejtek káros szaporodását eredményezi, és a felgyorsuló folyamatban egyre nagyobb tömegben támadja az ép sejteket. A szabadgyökök kárt okozva a sejt magjában megakadályozzák a sejtek normális működését.

A káros sejtosztódást kell tehát megakadályozni, hiszen optimális esetben a szervezet védelmi rendszere képes semlegesíteni a saját maga által termelt szabadgyököket. A gond ott kezdődik, amikor túl sok van belőlük.

A szabadgyökök nagyon sok betegség kialakulását okozhatják, elsősorban szív- és érrendszeri betegségeket, daganatos megbetegedéseket, szem-, ízületi- és idegrendszeri elváltozásokat okozhatnak.
Szervezetünknek a védelem érdekében antioxidánsokra van szüksége!

Antioxidánsok:

Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket, ezáltal azok száma csökken a szervezetünkben.
3-féle antioxidáns létezik:

  • ENDOGÉN antioxidánsok: ezeket a szervezet maga termeli
  • EXOGÉN antioxidánsok: ezeket külsőleg kell a szervezetbe juttatni
  • EGYÉB antioxidánsok: ezeket a szervezet is előállítja és a táplálékból is bevisszük


Azt hinnénk, hogy az ENDOGÉN antioxidánsokkal nem kell törődnünk, mert a szervezet maga termeli ezeket, de ez nem teljesen igaz. Ahhoz azonban, hogy ezeket az anyagokat a szervezet elő tudja állítani sokféle ásványi anyag szükséges. Ilyen pl. a szelén, a mangán, a réz és a cink.

Ezzel szemben az EXOGÉN antioxidánsok védőfunkciója ennél jóval szélesebb. Ezeket, ahogy már említettük, a táplálékból vesszük fel. Ide tartozik pl. az astaxanthin, a C- és E-vitamin, valamint a béta-karotin.

Az EGYÉB antioxidánsok azok, amelyeket a szervezet is előállítja és a táplálékból is bevisszük őket, ezek pl. a Q10 koenzim és az alfa-lipidsav.

Nézzük meg, a fent felsorolt antioxidánsok tulajdonságait, szerepét a szervezetünkben:

Természetes astaxanthin: 20-szor erősebb mint a mesterséges astaxanthin, 50-szer erősebb mint a béta-karotin, 60-szor erősebb mint a C-vitamin, 550-szer erősebb mint az E-vitamin.

*Egy kísérlet során azt tapasztalták, hogy az astaxanthin védelmet nyújt az egereknek a kémiailag indukált hólyagrák ellen, a patkányoknál pedig csökkentette a szájüreg kémiailag indukált daganatainak kockázatát, miközben jóval hatásosabb volt a béta-karotinnál. Ezen túlmenően az astaxanthin a patkányoknál szignifikánsan meggátolta a karcinogén anyaggal indukált vastagbélrákot, az egereknél pedig a béta-karotinnál és a canthaxanthinnal erősebb hatással késleltette a mellrák progresszióját.

*Egy másik állatkísérletben bizonyítást nyert, hogy az astaxanthin csökkenti a természetes ölősejtek stresszel indukált elnyomását, melynek köszönhetően hatékonyabban felszámolja a daganatsejteket.

*Az astaxanthin hatásával kapcsolatos pozitív eredményeket más tudósok is alátámasztották. Bertram, Jewell és Jyonouchi egymástól független tanulmányokat végeztek. Ezek szerint az astaxanthin rákmegelőző hatása antioxidatív és gyulladásgátló hatásának, a sejtek közötti úgynevezett ,, gap-junctions " ( a szomszédos sejtek között meghatározott molekulák szállítását lehetővé tévő, állati sejtek sejtmembránjai közötti kapcsolatok ) útján végbemenő jobb kommunikációnak, a fázis-I enzimek májban, tüdőben és vesékben való aktiválásnak tudható be, melyek hozzájárulnak a karcinogén anyagok ártalmatlanná tételéhez, valamint egy daganatelnyomó gén aktiválásához és a daganatsejtek ellen irányuló immunválasz modulációjához.

* forrás jelölve a cikk alján

C-vitamin: Az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására, így azt be kell vinnünk szervezetünkbe. Amennyiben ez nem történik meg, hiánytünetként vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak, lassú sebgyógyulás, a fertőzésekkel szembeni fogékonyság, és gyulladások kialakulása figyelhető meg. Fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését.

E-vitamin: Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához. Védi a szívet, védi a szív koszorúereit (ez a szívizmokat vérrel ellátó ér) a károsodásoktól, így kevésbé alakul ki érelmeszesedés. Gátolja a vérrögképződést, ezzel véd a trombózis, a szívroham és a szélütés kialakulása ellen is.

Béta-karotin: Lényegében az A-vitamin legfontosabb forrása. Mivel a béta-karotinoidok antioxidánsként is megállják a helyüket, hasznosnak bizonyultak egyes rákfajták, például tüdő-, gyomor-, bőr- és vastagbélrák megelőzésében. A kutatók szerint az A-vitamin rákellenes hatása pontosan annak köszönhető, hogy a vitamin elősegíti a sejtdifferenciálódást, és ezzel ellenőrzés alatt tudja tartani a daganatos sejtek differenciálatlan növekedését, emellett képes közömbösíteni az erős napsugárzás hatásait.

Szelén: létfontossgú antioxidáns, megakadályozza vagy legalábbis lassítja a szövetek öregedését. Közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását, és védelmet nyújt bizonyos daganatos megbetegedésekkel szemben. Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a test­szövetek rugalmasságához, csökkenti a haj korpásodását is. Részt vesz a mérgező hatású arzén és higany megkötésében, felelős az egészséges férfispermiumok létrehozásáért és a prosztatamirigy működéséért.

Mangán: Számos enzim működésének beindításához nélkülözhetetlen. Segíthet a vércukorszint szabályozásában, ritkíthatja az epilepsziás rohamokat, erősítheti a csontozatot és gyorsíthatja a sebgyógyulást. Szerepet játszik az idegek zavartalan működésének fenntartásában is

Cink: Elképesztő, közel 70 enzim megfelelő működését szabályozza. Nélkülözhetetlen a kisgyermekek növekedéséhez, szükséges az immunrendszer működéséhez és a sebgyógyuláshoz. Szerepe van a jó látás, szaglás és ízlelés fenntartásában, és létfontosságú az inzulin felszabadításához. Részt vesz ártalmas fémek (kadmium, ólom) semlegesítésében. Gyógyítja a pattanásos bőrt, csökkenti a megnagyobbodott prosztata okozta tüneteket.

Melyik a legjobb antioxidáns?

A legfontosabb információ, hogy az antioxidánsokat nem kezelhetjük önálló vegyületként! Tény, hogy különböző antioxidánsok különböző típusú szabadgyökök ellen védenek, ráadásul a sejtek különböző részében, továbbá a szervezet más és más szegmenseiben, mégis kombinációjuk nagyobb védelmet nyújt, mint az egyes tápanyagok önmagukban.

Nagyon fontos "együttműködés" van az antioxidánsok között.

Például az astaxanthin az egyik legerősebb természetes antioxidáns, mely támogathatja immunrendszerünket és segítheti szerveztünk a káros szabadgyökökkel és az oxidatív stresszel szemben, az E-vitamin képes meggátolni a béta-karotin és a C-vitamin oxidációját, az E-vitaminnak pedig a szelén fokozza a hatását. A C-vitamin segíti az E-vitamin regenerálódását és a béta-karotinét is, de más enzimekkel együttműködve is kifejti a hatását. A C-vitamin hatását erősítik a bioflavonoidok és képesek meggátolni lebomlását is. Tehát az a legcélszerűbb megoldás, ha eme anyagok mindegyikéből a megfelelő mennyiségben fogyasztunk, hiszen így tudjuk csak igazán megőrizni az egészségünket. Az OGYEI által meghatározott napi beviteli mennyiség betartásával járjunk el ezek szedésekor.

Természetes és mesterséges antioxidánsok:

Vizsgálatok szerint a természetes formában fogyasztott vitaminok azért vannak jó hatással a rákos folyamatok megelőzésére, mert nem csupán a kémiai anyagot, magát a vitamint tartalmazzák, hanem mellette számos olyan fitokémiai összetevőt, melyek a vitaminok felszívódását és hatásmechanizmusát befolyásolják. A mesterségesen előállított vitaminokkal kapcsolatban több probléma is felmerül.

A mesterséges vitaminok tartalma más. Szerkezetileg hiába azonos a molekula felépítése a természetes formával, a természetet nem sikerül tökéletesen leutánozni, ezért a biológiai hasznosulás csekély. Ettől súlyosabb problémát jelent az, hogy a gyártás során számos olyan segédanyagra van szükség, melyek semmilyen védő hatással nincsenek az emberi szervezetre, csupán a gyógyszer összeállításához és eladhatóságához járulnak hozzá (vivőanyagok, színanyagok, konzerválóanyagok, stb.).

Törekedni kell arra, hogy természetes forrásból származó vitaminokat, illetve táplálék-kiegészítőket iktassunk étrendünkbe.

Felhasznált irodalmak:

Wikipedia - szabad enciklopédia tartalom, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov ide vonatkozó tartalmai (jelölve), gvmd-népbetegségek, FoodData Central.

Az astaxanthinnál felhasznált irodalmak:

Forrás 1, Forrás 2, Forrás 3, Forrás 4, Forrás 5 PUBMED

Menü:
Home
Szállítás
Árak
Blogok
Kapcsolat
Lap teteje
Dokumentáció
Mikroalgák
Információk
Impresszum
ÁSZF
Adatvédelem
info@imunecaps.hu
  +3630/617-6690
microalgae
imune mix
A legfontosabb információk a daganatos betegségekkel kapcsolatban

Bevezető:

Ma Európában az 1. számú mortalitási okok között szerepelnek az életmóddal összefüggő kórképek, mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések, a II. típusú diabetes mellitus, a depresszió, valamint ezek a tényezők okozzák a daganatos halálozások 30%-át is.Definíció:

A rákbetegségek közös jellemzője a szabályozatlan sejtszaporulat. Egy kontrollálatlan növekedés, melyet DNS-hibák, genetikai mutációk okoznak. Általában több ilyen mutációra van szükség a daganat kialakulásához. Rettentő nehéz kindulási pontot meghatározni, mert ezeket a hibákat okozhatják kemikáliák, fizikai hatások és az öröklődés mellett spontán is megjelenthetnek. Lényegében genetikus és környezeti tényezők együttesen vezethetnek eltorzult növekedési szabályozáshoz.Szabad gyökök:

A szervezetünket érő káros hatások miatt, naponta sok ezer szabadgyök jön létre a testben, amelyek ellenőrizhetetlen oxidációval károsítják szervezetünk egészséges sejtjeit. Az oxidáció a sejtek káros szaporodását eredményezi, és a felgyorsuló folyamatban egyre nagyobb tömegben támadja az ép sejteket. A szabadgyökök kárt okozva a sejt magjában megakadályozzák a sejtek normális működését.

A káros sejtosztódást kell tehát megakadályozni, hiszen optimális esetben a szervezet védelmi rendszere képes semlegesíteni a saját maga által termelt szabadgyököket. A gond ott kezdődik, amikor túl sok van belőlük.

A szabadgyökök nagyon sok betegség kialakulását okozhatják, elsősorban szív- és érrendszeri betegségeket, daganatos megbetegedéseket, szem-, ízületi- és idegrendszeri elváltozásokat okozhatnak.
Szervezetünknek a védelem érdekében antioxidánsokra van szüksége!

Antioxidánsok:

Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket, ezáltal azok száma csökken a szervezetünkben.
3-féle antioxidáns létezik:

  • ENDOGÉN antioxidánsok: ezeket a szervezet maga termeli
  • EXOGÉN antioxidánsok: ezeket külsőleg kell a szervezetbe juttatni
  • EGYÉB antioxidánsok: ezeket a szervezet is előállítja és a táplálékból is bevisszük


Azt hinnénk, hogy az ENDOGÉN antioxidánsokkal nem kell törődnünk, mert a szervezet maga termeli ezeket, de ez nem teljesen igaz. Ahhoz azonban, hogy ezeket az anyagokat a szervezet elő tudja állítani sokféle ásványi anyag szükséges. Ilyen pl. a szelén, a mangán, a réz és a cink.

Ezzel szemben az EXOGÉN antioxidánsok védőfunkciója ennél jóval szélesebb. Ezeket, ahogy már említettük, a táplálékból vesszük fel. Ide tartozik pl. az astaxanthin, a C- és E-vitamin, valamint a béta-karotin.

Az EGYÉB antioxidánsok azok, amelyeket a szervezet is előállítja és a táplálékból is bevisszük őket, ezek pl. a Q10 koenzim és az alfa-lipidsav.

Nézzük meg, a fent felsorolt antioxidánsok tulajdonságait, szerepét a szervezetünkben:

Természetes astaxanthin: 20-szor erősebb mint a mesterséges astaxanthin, 50-szer erősebb mint a béta-karotin, 60-szor erősebb mint a C-vitamin, 550-szer erősebb mint az E-vitamin.

*Egy kísérlet során azt tapasztalták, hogy az astaxanthin védelmet nyújt az egereknek a kémiailag indukált hólyagrák ellen, a patkányoknál pedig csökkentette a szájüreg kémiailag indukált daganatainak kockázatát, miközben jóval hatásosabb volt a béta-karotinnál. Ezen túlmenően az astaxanthin a patkányoknál szignifikánsan meggátolta a karcinogén anyaggal indukált vastagbélrákot, az egereknél pedig a béta-karotinnál és a canthaxanthinnal erősebb hatással késleltette a mellrák progresszióját.

*Egy másik állatkísérletben bizonyítást nyert, hogy az astaxanthin csökkenti a természetes ölősejtek stresszel indukált elnyomását, melynek köszönhetően hatékonyabban felszámolja a daganatsejteket.

*Az astaxanthin hatásával kapcsolatos pozitív eredményeket más tudósok is alátámasztották. Bertram, Jewell és Jyonouchi egymástól független tanulmányokat végeztek. Ezek szerint az astaxanthin rákmegelőző hatása antioxidatív és gyulladásgátló hatásának, a sejtek közötti úgynevezett ,, gap-junctions " ( a szomszédos sejtek között meghatározott molekulák szállítását lehetővé tévő, állati sejtek sejtmembránjai közötti kapcsolatok ) útján végbemenő jobb kommunikációnak, a fázis-I enzimek májban, tüdőben és vesékben való aktiválásnak tudható be, melyek hozzájárulnak a karcinogén anyagok ártalmatlanná tételéhez, valamint egy daganatelnyomó gén aktiválásához és a daganatsejtek ellen irányuló immunválasz modulációjához.

* forrás jelölve a cikk alján

C-vitamin: Az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására, így azt be kell vinnünk szervezetünkbe. Amennyiben ez nem történik meg, hiánytünetként vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak, lassú sebgyógyulás, a fertőzésekkel szembeni fogékonyság, és gyulladások kialakulása figyelhető meg. Fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését.

E-vitamin: Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához. Védi a szívet, védi a szív koszorúereit (ez a szívizmokat vérrel ellátó ér) a károsodásoktól, így kevésbé alakul ki érelmeszesedés. Gátolja a vérrögképződést, ezzel véd a trombózis, a szívroham és a szélütés kialakulása ellen is.

Béta-karotin: Lényegében az A-vitamin legfontosabb forrása. Mivel a béta-karotinoidok antioxidánsként is megállják a helyüket, hasznosnak bizonyultak egyes rákfajták, például tüdő-, gyomor-, bőr- és vastagbélrák megelőzésében. A kutatók szerint az A-vitamin rákellenes hatása pontosan annak köszönhető, hogy a vitamin elősegíti a sejtdifferenciálódást, és ezzel ellenőrzés alatt tudja tartani a daganatos sejtek differenciálatlan növekedését, emellett képes közömbösíteni az erős napsugárzás hatásait.

Szelén: létfontossgú antioxidáns, megakadályozza vagy legalábbis lassítja a szövetek öregedését. Közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását, és védelmet nyújt bizonyos daganatos megbetegedésekkel szemben. Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a test­szövetek rugalmasságához, csökkenti a haj korpásodását is. Részt vesz a mérgező hatású arzén és higany megkötésében, felelős az egészséges férfispermiumok létrehozásáért és a prosztatamirigy működéséért.

Mangán: Számos enzim működésének beindításához nélkülözhetetlen. Segíthet a vércukorszint szabályozásában, ritkíthatja az epilepsziás rohamokat, erősítheti a csontozatot és gyorsíthatja a sebgyógyulást. Szerepet játszik az idegek zavartalan működésének fenntartásában is

Cink: Elképesztő, közel 70 enzim megfelelő működését szabályozza. Nélkülözhetetlen a kisgyermekek növekedéséhez, szükséges az immunrendszer működéséhez és a sebgyógyuláshoz. Szerepe van a jó látás, szaglás és ízlelés fenntartásában, és létfontosságú az inzulin felszabadításához. Részt vesz ártalmas fémek (kadmium, ólom) semlegesítésében. Gyógyítja a pattanásos bőrt, csökkenti a megnagyobbodott prosztata okozta tüneteket.

Melyik a legjobb antioxidáns?

A legfontosabb információ, hogy az antioxidánsokat nem kezelhetjük önálló vegyületként! Tény, hogy különböző antioxidánsok különböző típusú szabadgyökök ellen védenek, ráadásul a sejtek különböző részében, továbbá a szervezet más és más szegmenseiben, mégis kombinációjuk nagyobb védelmet nyújt, mint az egyes tápanyagok önmagukban.

Nagyon fontos "együttműködés" van az antioxidánsok között.

Például az astaxanthin az egyik legerősebb természetes antioxidáns, mely támogathatja immunrendszerünket és segítheti szerveztünk a káros szabadgyökökkel és az oxidatív stresszel szemben, az E-vitamin képes meggátolni a béta-karotin és a C-vitamin oxidációját, az E-vitaminnak pedig a szelén fokozza a hatását. A C-vitamin segíti az E-vitamin regenerálódását és a béta-karotinét is, de más enzimekkel együttműködve is kifejti a hatását. A C-vitamin hatását erősítik a bioflavonoidok és képesek meggátolni lebomlását is. Tehát az a legcélszerűbb megoldás, ha eme anyagok mindegyikéből a megfelelő mennyiségben fogyasztunk, hiszen így tudjuk csak igazán megőrizni az egészségünket. Az OGYEI által meghatározott napi beviteli mennyiség betartásával járjunk el ezek szedésekor.

Természetes és mesterséges antioxidánsok:

Vizsgálatok szerint a természetes formában fogyasztott vitaminok azért vannak jó hatással a rákos folyamatok megelőzésére, mert nem csupán a kémiai anyagot, magát a vitamint tartalmazzák, hanem mellette számos olyan fitokémiai összetevőt, melyek a vitaminok felszívódását és hatásmechanizmusát befolyásolják. A mesterségesen előállított vitaminokkal kapcsolatban több probléma is felmerül.

A mesterséges vitaminok tartalma más. Szerkezetileg hiába azonos a molekula felépítése a természetes formával, a természetet nem sikerül tökéletesen leutánozni, ezért a biológiai hasznosulás csekély. Ettől súlyosabb problémát jelent az, hogy a gyártás során számos olyan segédanyagra van szükség, melyek semmilyen védő hatással nincsenek az emberi szervezetre, csupán a gyógyszer összeállításához és eladhatóságához járulnak hozzá (vivőanyagok, színanyagok, konzerválóanyagok, stb.).

Törekedni kell arra, hogy természetes forrásból származó vitaminokat, illetve táplálék-kiegészítőket iktassunk étrendünkbe.

Felhasznált irodalmak:

Wikipedia - szabad enciklopédia tartalom, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov ide vonatkozó tartalmai (jelölve), gvmd-népbetegségek, FoodData Central.

Az astaxanthinnál felhasznált irodalmak:

Forrás 1, Forrás 2, Forrás 3, Forrás 4, Forrás 5 PUBMED

Menü:
Home
Szállítás
Árak
Blogok
Kapcsolat
Dokumentáció
Mikroalgák
Információk
Impresszum
ÁSZF
Adatvédelem
2022-minden jog fenntartva